There was an error in this gadget

Wednesday, 21 December 2011

Ubah Facebook Biasa ke Facebook Timeline



Assalammualaikum semua..........^^



Hye korang semua....
Jumpa lagi di entry yg baru je di updet ni...hehehee..^^


Hari ni dengan senang hati Ayda nak bagitau dengan korang semua yang
facebook Ayda baru je tukar ke facebook timeline...! ^^


Ramai yang cakap facebook timeline tak bezlah..bosanlah..tak sehebat facebook yang biasa..itulahh...inilahh..macam2 andaian dan alasan..!!
betul ke...?? Ayda tengok ok je...mungkin belom biasa lg agaknyer..!


Haisshhh..masalahnyer bukan facebook yg biasa2 ni tak bez..tapi bagi pendapat Ayda..ikot mood masing2 lah..cam Ayda memang saje nak tukar ke facebook timeline sebab dah lama sangat mengadap ngan bentuk facebook yg sama je...saje nak wat perubahan dengan facebook Ayda!



facebook timeline saya^^


Mula2 memanglah pening ckit..tapi dah lama2..2 ke 3 hari mengadap benda baru..dah tak kekok sgt..! 
Ok je..nampak lagi cool dari yang biasa2...^^


tengok contoh facebook yg cool bile pakai timeline ni...hebat kan.. ^^


cool kan ^^

Korang nak tak tukar facebook korang ke timeline...??? 
ok..korang boleh pegi kat sini.. :



nanti kuar camni



pastu korang klik link yang ada tu www.facebook.com/about/timeline


klik GET TIMELINE


Nanti automatik terus masuk kat facebook korang...jangan risau nanti akan diberi penerangan satu persatu, macam mana nak guna facebook timeline ni...! ^^

TAKE A TOUR - korang akan dibawa dari satu tempat ke satu tempat di facebook korang.. *kira cam sesi berkenalan ngan page tulah..


KLIK PUBLISH NOW - korang boleh juga terus klik ni kalau korang memang betul2 dah nak tukar facebook korang..

Senang jelah..tak pening2 kan kepala pon...! 
sekali sekala wat perubahan kan seronok..asik nak tengok benda yang sama je..!

Lagipun Ayda memang jenis suka dengan benda2 baru..suka nak amek tau! ^^
suka dengan cabaran...memang mencabar pon dengan facebook timeline ni...hehehee.. ^^

Ayda dpt tau facebook timeline ada kelebihan dan keburukan nyer...tp yg Ayda tau kelebihan je..keburukan blom nampak lg..hehehee..


KELEBIHAN FACEBOOK TIMELINE
 - facebook timeline ada cover page atau banner..sama macam header blog..yang terletak kat atas profil.
korang boleh letak apa-apa cover pic kat atas profil korang..besar saiznyer!


Oklah...sapa2 yg dah tukar facebook timeline ni boleh lah like klau facebook timeline ni bez!
klau tak ok..cerkomen ckit kenapa xbez...!

sampai sini je dulu k...

byeeeeee....... ^^

                                                                                                           
suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

2 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

Leeya said...

header akk cntik..

Ayda said...

maceh sayang ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~