There was an error in this gadget

Friday, 9 December 2011

Pembedahan (part 2) : Abah Tetap cool !!




Assalammualaikum semua................. ^^


Hye korang semua....
Arini Ayda nak sambung cite yang pasal semalam..
cuba teka cite aper??
cerciter..cerciter.... *hehehehehehhe..

korang ingat lagi tak entry sebelom ni..
Kalau dah lupa korang boleh pegi sini..
http://akumizzayda.blogspot.com/2011/12/pembedahan-risaunyer-aku.html


 

Arini 9/Disember/2011...

Pagi2 buta pukul 5.00 dah paksa mata bulat Ayda ni yg baru 4 jam tido bangun sebab nak antar abah pegi Klinik..sebab appointment dengan dokter pukul 9 pagi..
so..tepat2 kul 9 pagi dah boleh terpacak depan klinik macam tiang bendera!

Abah orang 1st yg wat opration arini..sehari dalam 2 orang je dokter tu wat opration..
sampai2 je sana abah dah kena suruh letak ubat bius kat mata..
Abah cakap sakit gak masa ubat tu kena mata..pedih!!


Nurse : pak cik..lepas saya letak ubat ni..tutup mata rapat2 tau..jangan bukak..biar ubatnyer meresap kat dalam mata!

Abah : yelah....... *dengan nada menahan kepedihan ubat bius tu ^^

Yelah sangatkan nak dengar cakap nurse tu..sebok tengok orang sana sini..bukak mata..kantoi sudah dengan nurse lagi sorang...hhehehehee..tak pasal2 kena letak ubat bius tu lagi... ^^



 Lepas tu baru nak ikot cakap nurse...
sebab setiap kali letak ubat tu..mata jd pedih...nurse cakap ubat tu buat mata abah jadi 'kembang'..
so..nanti senang ckit dokter nak cucuk kat mata yang ada katarak @ selaput putih tu..senang nak buang!

Pejam punyer pejam... *sungguh2 dengar cakap nurse..
terus xsedar..tertidor tuk beberapa juta saat!
sedang diulit mimpi yg indah..tiba-tiba *dengan suspen nyer yer -.-
Nurse td datang lagi....nak letak ubat lain pulak..huhuhuhuu..


  
Lepas letak ubat yg terakhir tu..abah baru boleh bukak mata..
nak bukak seluas sawah padi terbentang pon xper...hehehehe..

masa dah letak bermacam2 jenis ubat kat mata abah...abah suruh Ayda tengok mata yang ada katarak @ selaput putih tu...nak tengok camner mata nyer..

tengok yang belah kiri tu...bandingkan dengan belah kanan!

  ni mata abah saya ^^

yang belah kiri tulah yang akan di oprate..nak buang yg ada warna putih yg tutup mata itam abah..!
Mata kanan ok ..xde pape masalah.. mata kanan masih boleh kenyit2 kat mak lagi.. ^^  

Sementara tunggu dokter dan parajurit nyer bersiap2 untuk bertempur..
Ayda dan bodyguard2 abah yg lain sempat lagi tengok drama kat TV3..naseb masa tu tak ramai orang..
Kitorang wat satu sudut klinik tu macam umah kite2 jek...hehehehee..



 

Tak lama lepas tu abah kena masuk dalam bilik opration...tak taulah macam mana keadaan abah masa kat dalam bilik tu..sebab orang luar tak dibenarkan masuk..dokter kat klinik tu memang jaga betul kebersihan..kalau boleh setitik kuman pon xnak ada kat klinik die..cleaner die pon ramai..stiap minit mengemop je kejenyer..

Dan kitorang anak beranak semua masih lagi wat hal sendiri..sementara tunggu abah siap oprate..!

 tahap kebimbangan melampau dari mak... -.-
baik tgok drama lagi bagus..cewahhh, ingat kat umah agaknyerrr!

# 20 minit kemudian...

Sebelum abah keluar dari blik oprate tu..belom pon dengar suara pintu terbuka dengan bunyi ensel pintu bergesel...dari dalam dah bergema suara abah yg kuat mengalahkan petir sabung menyabung tu..

Semua dah risau... abah jerit sakit ke..??

dengar punyer dengar punyer dengar...rupanyer, dah selesai opration abah ...
suka leteewww... *copy ayat dak2 zaman sekarang -.-
suka tak terhingga macam kanak-kanak rebina dapat main lego -.-''

keluar je dari bilik oprate..berbekalkan cermin mata oakley ala2 orang muda mudi..melilau mata abah nak cari huruf atau ayat yg boleh di uji tahap kepekaan kanta tiruannyer...habis semua ruang juga pelosok klinik di geledah..  *pehhh..ayat tak boleh blah..fail!


mission successful ^^

Ok..dah setel pasal mata abah...
nak setelkan lagi satu je lagi..baru boleh keluar..!

Bila nama abah di panggil...semua stanby kat kaunter pembayaran..
RM3000 cash money di berikan..dan resit di terima!
abah dapat ubat tuk di bawa balik...

Isnin ni (12/12) abah kena datang lagi kat klinik tu...abah kena check-up lagi supaya kanta abah berada dalam keadaan baik2 sahaja....dan tiada kerosakan kanta berlaku! 

Kitorang sekeluarga pulang dengan senang hati sebab abah dah ada kanta baru..ganti kanta yang dah kotor tu..hehehehee..
Lagi satu kitorang memang puas hati dengan hasil kerja dokter dan semua staff kat klinik tu..diorang semua pon baik dan peramah...!

Kalau salah sorang family korang ada masalah sama macam abah Ayda...make sure korang pegi je kat klinik tu tau..komfem puas hati..!
Klinik tu betul2 berhadapan dengan Hospital Besar Kulai...! ^^

Oklah.......jumpa lagi di entry yg lain..
Byeeeeeee............. ^^












suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

0 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~