There was an error in this gadget

Wednesday, 7 December 2011

Pembedahan : Risaunyer aku!!!

Assalammualaikum korang semua................^^

Hi...apa citer arini yer...?
Kalau korang ada cite bez nak share dengan ayda bagitaulah...

Arini Ayda takde mood sangatlah...
sebab fikirkan abah... -.-

Esok hari jumaat Ayda nak antar abah..
pegi klinik pakar sakit mata kat Kulai...
Ayda tak tau area mana kat Kulai tu...tapi abah taulah..
sebab masa hari isnin lepas abah dah pegi dulu!

Isnin lepas abah pegi sebab nak cek dulu matanya..
pastu dokter suruh wat appointment jumaat ni oprate!
sebab mata abah belah kanan ada selaput putih atau ketarak!

Contoh macam gambar kat bawah ni :

Ihsan Google




*mata hitam dah di tutup dengan selaput putih (ketarak)



Selaput tu wat mata abah tak boleh tengok dengan jelas!
so..kenalah wat opration, kalau tak nanti lagi tak nampak!
Kos tuk oprate mata abah RM3300..

Korang nak tengok tak macam mana pembedahan tu di buat?
tengok video kat bawah ni...



Hah..macam tulah mata abah kena oprate nanti...

Ayda tunjuk dengan abah semalam video ni...relax je die tengok..
siap suruh cari video yang lain pula pasal oprate selaput mata ni!
siap cakap.. "ohhhh..macam ni.."..."ohhhh..dia cucuk camni nanti.."...."ohhhh...nanti dokter cucuk kat mata nyer.."

Abah.......tolonglahhhhhh!!
Orang risau tauuuuuu... T_T
saje jer.... -.-''

Abah boleh relax2..tapi aku lak yang mengelabah semacam...dah macam aku lak yang nak kena oprate!
Yelah...saya kan anak nyer....! Risaulah...lagi2 macam sesuatu yang boleh wat orang tua rasa sakit...macam mana lah tak risau an... -.-

Dah lah dokter cakap..masa oprate nanti abah sedar...boleh tengok...dokter cuma bius bahagian mata yang nak di oprate je..! huhuhuuu...ngilunyerrrr.....

Hmmmmm...korang........doakan mata abah Ayda cepat baik eh...
tak sabar nak tengok abah pakai kanta baru....walaupon tiruan! hehehehe....^^

Oklah.....tunggu sambungan citer Ayda pasal abah k..
Tunggu tau...
Byeeeeeee.....




suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

2 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

nasha sanza said...

ok,sabarlah ayda..doa abah ayda selamat..kena banyak sabar tau.coz pembedahan mata catarct nie memang kebanyakkan yang berumur dapat..so banyak2 kan doa tau..saya belajar bidang medic so tau la sikit2..

Ayda said...

nasha thanz eh...owh awak belajar bidang medic ke..memang lps oprate ni komfem xde pape effect kan..?? kope sgt2 semua nyer ok ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~