There was an error in this gadget

Wednesday, 28 September 2011

Sanggul Tudung...haram bila dipakai!??

Salam korang semua....................^^

Ayda nak tanye ckit ni....lagi2 tuk korang yg pakai tudung!

Ayda ada terbaca kat satu page fb ni...die cakap tak elok pakai sanggul tudung!!
tau tak sanggul tudung tu camner...??


sanggul tudung tu sebenarnyer yg ada poncot kat belakang anak tudung tu..!

salah ke pakai sanggul ni...
betul kew....??
korang suka tak pakai sanggul tu...??

sebab lau pakai sanggul tudung tu..kita akan nampak lagi canteq..ibarat cam sanggul tu rambut kiter!
Ayda ada 4 jenis sanggul tudung tu dalam simpanan ayda..sayangnyer!!

yang wat Ayda risau.....ni hah.....baca ni...


Korang nampak tak...yg no 2 tu.. -.-'
WANITA SEPERTI ITU TIDAK AKAN MASUK SYURGA 
DAN TIDAK AKAN MENCIUM BAUNYA!

Nampak cam unta kew??
apalah salah unta yer agaknyer??

Ayda masih tak faham ni....sapa boleh fahamkan???
Betul ke semua ni??


Canteklah lau pakai sanggul..lebih ayu je..manis je kan!

lau benda lain yg dilarang tu Ayda tak kesah lagi..
contohnyer macam cara berpakaian ker...
hah macam kat bawah ni..........


memang patut pon salah..!!


ni pon sama...dada nak di tayang kat sapa.. =.='

Kalau semua ni memang betul salah..tolong bagitau Ayda k...

Ayda nak cium bau syurga...

Ayda nak masuk syurga jugak..
insyallah..





suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

4 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

Pendamba Mawar said...

pada pendapat pendamba yang cetek ilmu ni..
ayat tu mendalam..sebab style sanggul ni menarik perhatian orang untuk melihat kearah pemakaian, sekaligus akan menimbulkan bicara orang ramai mengenai kita..

cuma pandangan saya.

Zana said...

Emang haram pakai cm tuu . Akan menarik perhatian lelaki .

Tajuddin Sidek said...

salam...
islam itu mudah bagi yg merasakannya
ikuti suruhanNya dan jauhi laranganNya
cube saudari semak kembali ape tujuan menutup aurat
adakah untuk kelihatan ayu dan cantik
ataupun mengikuti suruhan Allah
tujuannye adalah untuk mencegah kemungkaran sebab islam adalah agama yg mencegah
bile wanita itu kelihatan cantik maka akan menarik lelaki untuk tgok
xsalah untuk kelihatan ayu dan cantik
tp hanye dbolehkan untuk suami
insyaAllah dengan menutup aurat sperti yg disuruh pun saudari boleh kelihatan cantik
kerana semua ciptaan Allah ada kelebihannye
jazakillah

khuzerie said...

Assalamualaikum ,
ape yg sye thu ,
misalnye lau snggul itu memang saje2 si pemakai buat wlaupun rmbut pndek .hkumnya HARAM .
adapun sanggul itu terbentuk kerana rmabut wanita terbabit itu pnjng dan terpksa di snggul sdemikian ,mka dihruskan .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~