There was an error in this gadget

Tuesday, 23 August 2011

SITUASI WAJIB LEPAS PUTUS CINTA

Salam Korang2 Sume...........^^

Arini Ayda nak kongsi lagi beberapa cara..
camner cara korang nak hadapi situasi lepas putus cinta...!!
Mesti korang penah kan berada dalam keadaan kritikal camnikan
setelah cintamu kecundang di tengah jalan..-.-''



Panduan ni bukan Ayda amalkan k..jangan salah sangka yer..
"gua sekarang dah laku der..!"
ni juz for fun jek...tapi kalau boleh di guna pakai dan di kitar semula..
apa salahnyer korang testing power kan!

ok...dengan kiraan 1...2...3....
dan lafaz
Bismilahirahmanirrahim.............................

korang boleh baca panduan kat bawah2 ni....^^

1- Menangis puas2.
Sakit hatikan lau kita putus ngan orang yg kita penah sayang..so , apa lagi..nangislah sepuas puasnye..xpayah nak potong2 urat nadi @ lompat katak dari tingkat 135 ke bawah...menangis je sampai korang rasa tenang..tapi jangan lebih2 lak..kang jadi cam Kassim Selamat pula!

2- Buang semua kenangan bersama die.
Jangan korang ingat2 lagi masa silam ngan xboy/xgulz korang..nanti makin sakit lagi hati tu..! Buang/pulangkan je sume barang2 yg boleh ingat kat die..Tau korang masih sayang die tapi..ok fine..tak perlu jadi orang mengong k..Jadikan pengajaran tuk korang cari lebih baik dari ex korang..!

3- Buang semua nombor yang berkaitan.
Tolonglah jangan call or mcg ex korang..jangan sesekali!! Die mcg..delete, die call..reject, die inbox facebook..unfriend/block..! Tapi kalau dah mengong sangat nak terdail no die..sukahati koranglah yer..pandai2lah bawak diri..jangan nanti lepas call berjurai lagi air mata kasih mu itu...-.-

4- Hang out ngan kawan2.
Bila tiba hujung2 minggu tu..kuarlah ngan rakan2 korang..biasekan diri!! yelah slalu kuar ngan ex korang jekan sampai lupa ngan kawan2..tebalkan je telinga gajah korang tu bile kawan korang cakap " hah..baru nak campur ngan kitorang..mane buah hati pengarang jantung pisang ko tu..?" chill beb...^^

5- Buat tak tahu kalau terjumpa.
Manelah tau lau tibe2 time kuar ngan kawan2 ..selisih pulak dengan ex korang kat soping mall..!! masa tu korang wat2 mengong je walaupon memang dah mengong! Perlihatkan diri korang yang hepy & senang hati..biar die pikir yg kita boleh hidup tanpa die..go..go..go!!!

6- Dengar lagu2 yg rancak & happening.
Dalam keadaan camni korang jangan pula layan lagu2 jiwang..saje nak mengenang balik lagu2 yg die penah dedicated tuk korang...jangan jadi mengong tuk kali ke 7 yer! kalau boleh dengar lagu omputeh je..kekadang lagu omputeh, kita tau nyanyi  tapi tak tau maksudnyer..! ^^

7- Jangan libatkan kuarge ex korang.
Sesetengah dari korang mesti ada yg dah rapat ngan kuarge die..kuarge korang pon tau yg korang bercinta ngan die..! walaupon korang dah putus..jangan pula korang nak menyombong dan tak nak bertegur ngan mak bapak die kalau terjumpa..takmo..takmo camtu...tak baik ngan orang tua camtu yer...! kalau dah terjumpa tu ..tegur je..tapi lau die tak parasan korang..cepat2 lari k.. :p

8- Luahkan & jangan pendam.
Luahkan perasaan korang dengan orang yang korang percaya..contohnyer bestfrend korang @ ibunda korang..! cerita sumenyer jangan korang pendam kat hati..mungkin sakit hati korang boleh hilang. Boleh juga korang mohon dari tuhan tuk tabahkan hati dan jiwa korang..biaselah dah sakit hati baru nak sujud ingat padaNya...^^

9- Cari pengganti.
Warr..cepatnye nak cari pengganti...! cuba jangan jadi mengong lagi..plezzz..jangan terburu2..berkawan je ngan ramai orang..kuar je dengan org yg penah ajak korang date dulu..yg korang terpaksa tolak sebab dah berpunye..! kenali hati budi diorg..amek masa ckit..takper la lau kena tunggu 3/4 tahun tuk cari pasangan korang..yg penting keserasian mesti ada!
 
10- Korang akan rasa diri korang adalah manusia paling sempurna.......!!!
YEEAAAAA..........^^

Ok...itu saje tuk harini yer anak2 sume...
Selamat berpuasa & berbuka...

Byeeeeeeeeee....................^^










suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

2 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

Akito Boron said...

aku suka tips no.10. tp smpai bila nk jd smpurna. at last, prlukan teman jugak

teyqahd said...

salam , yea betol tu setuju , hee
do follow me oke ?
teyqahd.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~