There was an error in this gadget

Saturday, 6 August 2011

Kejadian MISTERI Di Bulan Ramadhan!

Salam Ramadhan Semua.......... ^ ^

        Arini Ayda nak kongsi satu cerita dengan korang semua..cerita kisah benar yang terjadi pada orang yang Ayda sayang iaitu Azrin Hadie..! Kejadian yg berlaku tu memang tak akan beliau lupa sampai bila2..lagi2 bila masuk bulan puase ni (bulan ramadhan)..

        Korang yang baca entry ni mesti tak kan percaya dengan apa yang akan Ayda ceritakan ni..!Kisah ni berlaku di daerah Kota Tinggi, Johor.. lebih kurang 5 tahun yang lepas (tahun 2006) iaitu pada bulan puasa. Ketika itu Ayda dan Azrin masih dalam status 'bertunang'.

        Ceritanye macam ni, masa tu Ayda kerja kat sebuah Poliklinik Swasta di Masai..seminggu sekali Ayda akan balik rumah keluarga di daerah Kota Tinggi..Azrinlah yang akan ambil Ayda setiap minggu..lagipun masa tu bulan puasa.. lau hujung minggu hostel kosong lagilah tak berani Ayda nak duduk sorang2.

         Pada suatu hari tu, kalau tak silap Ayda hari tu masuk hari ke tujuh berpuasa. Lepas berbuka dengan keluarga..Ayda bersiap2 untuk balik semula ke hostel macam biasa. Cuaca masa tu biasa2 je..perjalanan masa balik ke hostel pon macam selalu juga..tenang2 je. Sampai je hostel Azrin tak tunggu lama pon masa tu..die terus balik semula ke Kota Tinggi.

        Menurut cerita dari Azrin ..ketika dalam perjalanan balik semula tu, die rasa badan die cam letih sikit..cuaca pon masa tu rasa macam lebih gelap dan sunyi walaupon ketika tu masih pukul 10.30 pm. Sampai je kat warung disimpang menghala ke Sri Perani..die berhenti kejap tuk hilangkan penat. Masa tu sempat lagi beli air tin nescafe (original). Habis je satu tin air..dia nyalakan pula rokok dan meneruskan  lagi perjalanan..

        Tak sampai 500m ke depan jalan..belah kanan ada satu pencawang telekom (sesiapa yg duk area Kota mesti tau)..Masa tu Azrin naik pacuan empat roda Isuzu Rodeo..kat bahagian belakang kenderaan tu kan kosong (xde atap) . Masa tu betul2 kat pencawang tu, Azrin perasan kat cermin sisi kereta (nampak ke belakang) macam ada kain terbang dan tersangkut kat belakang kenderaan. Pelik..kain apa lak tu kan..!!



        Die sedut lagi rokok kat tangan..sambil nak buang putung rokok keluar tingkap..baru die perasan kat sebelah tingkap die ada satu mahkluk...!!! mungkin juga mahkluk tu yg die perasan kat belakang kenderaan tadi yg die nampak cam kain tersangkut! Masa tu takde satu kenderaan pon lalu kat kawasan tu..cuaca pon masa tu sejuk sangat macam dah pukul 2 ke 3 pagi tapi padahal baru pukul 10 lebih.

        Menurut cerita Azrin lagi..masa tu cermin kereta die separuh terbuka, Azrin ingat lagi dengan jelas rupa mahkluk tu, mane taknyer..kalau cermin tu diturunkan habis, tegakkan je tangan memang dah boleh capai badan mankluk tu..! Keadaan fizikal 'die' sangat kecik..dah macam budak umur 2 tahun..tapi rambutnyer panjang sangat melebihi kaki..berwarna putih, kusut masai dan jarang! Mukanyer takde rupa langsung..hancur, busuk!Kulit kepala sopak2, pecah!!

        Gerakan mahkluk tu terbang seperti mengikuti gerak angin..ringan je badan die terbang walaupun masa tu Azrin dah pecut kereta hampir 180km/j. Azrin rasa dah bermacam2 ayat die baca sampaikan alif, ba, ta pon keluar..! Jauh juga mahkluk  tu ikot Azrin..seingat die sampai kat jalan yg ada tanah runtuh kat kawasan bukit! (sebelom sampai tapak penjara yang dalam pembinaan sekarang)..




        Dalam hati ketika tu..hanya tuhan je yang tahu..rasa macam lambat sangat nak sampai kat rumah..! Takut punya pasal sampaikan kat simpang pun Azrin tak tukar gear..! Bayangkan dari mula2 jumpa mahkluk tu sampai kat rumah, hanya pakai gear 4 je..!

        Sampai je kat rumah..ayah orang pertama yang perasan keadaan Azrin yang pucat lesi..di tanya pun tak jawab! Ayah cuba sapu air kat muka die sambil baca ayat kursi dan selawat..alhamdulillah..ok sikit!

        Esoknya, baru Azrin cerita kat Ayda..mula2 tu Ayda rasa cam tak percaya, yelah..kan bulan puasa ni.. semua orang tau, bulan puasa semua hantu / jin kena ikat! Tapi apa sebenarnya yang Azrin nampak...takkanlah die berkhayal..macam mana boleh ada hantu bulan2 puasa ni!

        Mungkin juga mahkluk yang Azrin nampak tu belaan orang agaknya..!! Mungkin juga tuan mahkluk tu baru je meninggal dan merayau2 nak cari tuan baru...!! Ayda pon tak tau nak bagi pandangan macam mana lagi pasal mahkluk tu...pelik sangat!!

        Lepas dengar cerita dari Azrin..setiap kali lalu kat kawasan pencawang telekom tu..Ayda mesti akan rasa sesuatu..dari 5 tahun lalu sampai sekarang! Lagi2 lau lalu masa waktu malam..seram je rasanyer! kadang2 tu terbayang2 juga rupa makluk tu lau lalu kat situ..! Selisih....eeee~simpang~

        Apa2 pon..yang sebenar2nyer kita tak perlu takut dengan hantu / jin..kerana kita ni manusia yg lagi mulia dari 'die'..mungkin sebab rupanyer yg mengerikan tulah yg buat kite takut dengan 'die'..! Ingat..kita masih ada 'orang' yg jaga dan sentiasa perhatikan kita..iaitu tuhan kita..insyallah selagi iman kita kuat dan sentiasa ingat akan Allah..insyallah..Allah juga akan ingat dan sentiasa melindungi kita...!

hah..nilah kenderaan yg die bawak masa kejadian!

p/s : Nasib baik masa tu Azrin kuat semangat..kalau orang lain..mungkin dah terbabas agaknyer!!

suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

9 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

Popoi said...

cerita ni mampu wat aku x leh tdo mlm,, kih33

cik Beskod said...

peyhhhhhhh tatotnye huhu.. kui2.. x boleh nak tido la huhuhu

Ayda said...

hihihihiiiiiii..........

Ayeem Jemain said...

time puasa mmg jin msh bebas. ada terbaca itu hari. tp lupa lah semua jin atau ada jenis2nya

cik kacak said...

seramnyaa tengok gambor2 tu . huwahh ;'(

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/08/bulan-puasa-ade-exam-pun-syiokk.html

HaFizaH aYu said...

mlm ni tido pelok mak...mak je tau yg lain xboleh!!

Siti Nurazlinda said...

Kota Tinggi ? kampung linda tu . kat mana ehh ?

Ayda said...

Siti- Area Sri Perani!

NormaLiza Mah said...

Hai...
Giler ar... pergh.... jgn terjadi kat diri sudah.. aduhai...
singgah tgk entry n klik2... sama2 jana tabung...
jom klik2...
Moga berjaya dgn nffng...
Salam perkenalan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~