There was an error in this gadget

Thursday, 30 June 2011

RAHSIA KAKI MENAWAN

Salam korang2 sumer.....................^ ^

Ayda buat lagi beberapa tip tok korg2 sumer yg sudi baca entry Ayda...! entry kali ni mengenai kulit kaki korang yg putih gebu  tu yer...! xguna jaga muka je kalau kaki berdaki kan..hehehee...!!

Nak miliki kulit kaki yg cantik taklah susah pon..kaki kan sebahagian dari anggota badan kita! Ok ..kat bawah ni..Ayda senaraikan beberapa langkah mudah tuk korg amalkan tuk mendapatkan sepasang kaki yg cantik dalam masa yg singkat......^ ^
 > Susah nak bersihkan kuku yg kotar?
Korg jgn bimbang... 
gosok je dengan lemon @ titisan minyak lavender 
pada kuku yg kotor.
Kemudian, gosok kuku dengan buffer hingga 
kotoran tertanggal & kuku bersih sepenuhnya.


> Kulit kaki kasar, pecah, & kering 
boleh menyebabkan kotoran masuk ke dalam lapisan kulit 
& melekat kat dalam bahagian kulit yang mengelupas. 
Atasi dengan merendam kaki dalam air panas, 
kemudian gosokkan bahagian tumit dengan berus lembut.



> Kombinasi kulit kaki & kuku yang sihat 
adalah kunci utama memiliki kaki yang cantik. 
Untuk mendapatkan kaki yang cantik,  
semburkan minyak kaki (boleh juga minyak bayi) 
dari bahagian betis hingga bahagian tumit kaki.




> Untuk mencegah masalah kegatalan & bau kaki, 
pastikan kerap mencuci & mengeringkan kaki.
Bagi yang memakai stokin, pastikan ia ditukar setiap hari.
Pastikan juga stokin yg di pakai kering 
& bersih serta mampu mnyerap peluh.



> Elakkan berkaki ayam 
ketika berada di tempat terbuka 
seperti di sekitar kolam renang & pusat gim. 
Sekurang-kurangnya alas kaki korang 
dengan selipar @ stokin 
tuk mengelakkan sebarang jangkitan penyakit pada kaki.


> Korang tau tak... 
gula perang organik boleh di gunakan sebagai skrub 
bagi menanggalkan sel2 kulit mati??
Butirannya yang lebih halus 
tidak menyebakan kulit menjadi kering & keradangan. 
Sapukannya di seluruh kaki 
sambil menggosokkannya dengan lembut..
kemudian bilas seperti biasa.


Tip ni bukan tuk korang2 yg ada masalah dengan kulit kaki @ kuku je yer..semua orang tak kira lelaki @ perempuan harus jaga!! walaupon kulit kaki & kuku korang dah cantik & bersih..korang perlu amalkan penjagan yg sempurna, walaupon sesetengah dari korang tak pernah pun memakai skirt @ short pant.

Ok..amalkan penjagaan kaki yg sihat..jangan biarkan kaki korang sampai 'berlumut' baru nak jaga..!!

Byeeeee..........! ^ ^

suka kew..LIKE jer @ tinggalkan KOMEN korang k ^ ^

4 Si Cantik/Kacak Bagi Komen!:

cik kacak said...

wahhh , nice - boleh lah cuba lepas ni , untuk lawa kan lagi kuku . HHE

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/wanita-jangan-di-bilang-cantik.html

armouris said...

lagi info tentang tapak kaki di SIHAT SELALU - Angel Foot Lembutkan Tapak Kaki Dalam 5 - 7 Hari

Ayda said...

kacak...memang patut kene buat..

Ayda said...

armouris..thanz for ur info..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ DaK nOtY jEk BoLeH tEkAn LiNk At BaWaH nI.. ~